Учим езика на Шекспир, успяваме и се гордеем!

 

       Изтърколи се и тази учебна година. За възпитаниците на ОУ „Душо Хаджидеков” тя бе изпълнена с много труд, упоритост и желание за изяви. Затова сега, сред слънцето и пъстротата на пролетта берем нашите плодове.

      Още през месец октомври Евгения Енчева от IIIв клас и Максим Иванов от IIIа клас ни зарадваха с успехите си. Те завоюваха съответно Първо и Второ място в състезанието по английски език, организирано от школа "Образователни технологии", гр. Пловдив.

       С огромен ентусиазъм учениците от II, III и IV клас посрещаха всяка следваща възможност за изява. Доказателство за това е масовото им участие и достойно представяне в традиционното състезание по английски език „Аз общувам с Европа” на Сдружението на българските начални учители, проведено на 28.02.2018 година. За децата от втори клас това бе първият успешен опит да докажат на всички, че знаят и могат – от 76 участници 57 постигнаха максимален резултат от 50 точки.

     А на 18.03.2018 година, в организираното от Езиков център „Евро-Алианс” състезание „Алианс контест”, Димо Михов и Лора Колева от IIб клас грабнаха Първото и Третото място. Състезанието се провежда за осми път. То е по формата  на международно признати изпити по английски език за деца и оценяването е по стандартите на Европейската езикова рамка.

       Едно от най-големите предизвикателства за поредна година бе Петото национално състезание по английски език “Longman Competition” на издателство „Пиърсън – България”, което се състои от  два кръга.

       В първия кръг, на 27.01.2018 година, от нашето училище се включиха 138 деца от III до VII клас. В цялата страна участват над 8 100 ученици от III до XII клас, разпределени в осем възрастови групи, като най-много са от град Пловдив.

       До национален кръг на 17.03.2018 година са допуснати малко повече от 1 140 състезатели, в това число 16 от ОУ „Душо Хаджидеков”. Техните имена заслужават да бъдат  споменати:

 1.Максим Иванов – IIIа клас

 2.Зорница Ангелова – IIIб клас

 3.Амели Танчева – IIIв клас

 4.Евгения Енчева – IIIв клас

 5.Йоана Баптист – IIIг клас

 6.Петко Гешев – IIIг клас

 7.Любомир Русев – IIIг клас

 8.Борис Монев – IIIг клас

 9.Емма Георгиева – IIIг клас

 10.Мария Харалампиева – IVа клас

 11.Йоана Ракладжиева – IVа клас

 12.Дара Мария Кели – IVб клас

 13.Светлин Запрянов – IVг клас

 14.Наталия Димитрова – VIб клас

 15.Емил Манчев – VIб клас

 16.Теодора Матова – VIIв клас

                    

       Само 60 участници се класират на първите три места в осемте възрастови групи. Сред тях е и Йоана Баптист от IIIг клас, която завоюва Второ място в категорията „Firstwords”. Тя достойно представи училището и града ни и получи своята награда лично от г-н Евлоги Савов – управител на издателство „Пиърсън – България” в рамките на неговата Пета национална конференция, състояла се на 21.04.2018 година в град София.

Благодарим ви, скъпи ученици! Обичаме ви и се гордеем с вас!

1
1

press to zoom
2
2

press to zoom
5
5

press to zoom
1
1

press to zoom
1/5